ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό οχημάτων που κινούνται ανασφάλιστα ή ακόμα και χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εντοπιστεί 1,2 εκ. αυτοκίνητα που δεν πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας και θα κληθούν πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι δεν αυξάνονται μόνο τα ανασφάλιστα οχήματα, αλλά ιδιαίτερες αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και στην υποχρέωση των ιδιοκτητών να περάσουν ΚΤΕΟ, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας στην οδική κυκλοφορία. Επίσης δραματική είναι και η κατάσταση στα μηχανάκια, όπου στην πραγματικότητα επικρατεί χάος!

Τα πρόστιμα αναμένονται να αποσταλούν άμεσα στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν 250€ εντός 8 ημερών, για κάθε ανασφάλιστο όχημα. Αν το πρόστιμο δεν τακτοποιηθεί στο 8ήμερο, τότε αυξάνεται στα 500€ και επιβαρύνεται με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας, χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και φυλάκιση σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Αν κάποιοι λοιπόν δεν καταλαβαίνουν με το καλό, την ευθύνη που αναλαμβάνουν με την χρήση του οχήματός τους, έναντι των συνανθρώπων τους, δυστυχώς θα πρέπει να το καταλάβουν με το… κακό!

Θέλετε να μάθετε πόσο κάνει να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας; Πατήστε εδώ!

Έχετε ασφαλιστικές απορίες; Ρωτήστε μας!

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Γιάννη Χαραλαμπίδη στο 2314-033-909 ή στο 2310-428-941 (καθημερινά, 09.00 – 17.00).

Spiral business solutions logo G

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας (www.spiral.com.gr).

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s